Top 50 MS Word GK Questions

Dear Aspirants,In this article cover most important 50 MS Word GK Questions for all competitive examination. which helps to aspirants in their Lab test or computer skill test in Railway NTPC, SSC  CGL, Multitasking , LIC, FCI, OPSC, OSSC, OSSSC  and State PSU examination. MS Word GK Questions which includes shortcut keys ,functions of word and detail about MS Office word.

1. MS Word is the software of

(a)Apple

(b)Android

(c)Microsoft

(d)Google

Ans-(c)Microsoft

2. MS Word is which software?

(a)Antivirus

(b)Operating system

(c)Web browser

(d)Word processing

Ans-(d)Word processing

3. Microsoft Office is

(a)a shareware

(b)public-domain in software

(c)an open-source software

(d)an application suit

Ans-(d)an application suit

4. Which is the word processing software?

(a)MS Word 2017

(b)Mozilla Firefox

(c)Google Chrome

(d)Avast

Ans-(a)MS Word 2017

5. Which button reduces the window to an icon but word still remains active?

(a)Maximize

(b)Minimize

(c)Restore

(d)Close

Ans- (b)Minimize

6. Which bar shows the current position as far the text goes?

(a)Title bar

(b)Menu bar

(c)Scrollbar

(d)Status bar

Ans-(d)Status bar

7. Which term is not related with font?

(a)Font face

(b)Font Size

(c)Font color

(d)Font grammar

Ans-(d)Font grammar

8. MS word is which type of  software?

(a)System

(b)Application

(c)Programming

(d)Compiler

Ans-(b)Application

9. Select all the text in MS Word document by

(a)Ctrl+S

(b)Ctrl+1

(c)Shift+A

(d)Ctrl+A

Ans-(d)Ctrl+A

10. The shortcut key for copy-selected text/picture in MS Word is

(a)Ctrl+V

(b)Ctrl+C

(c)Ctrl+Y

(d)Ctrl+Z

Ans-(b)Ctrl+C

11. The shortcut key for cut-selected text/ picture in MS Word is

(a)Ctrl+X

(b)Ctrl+C

(c)Ctrl+Y

(d)Ctrl+Z

Ans-(a)Ctrl+X

12. The shortcut key for paste selected text/ picture in MS Word is

(a)Ctrl+X

(b)Ctrl+C

(c)Ctrl+V

(d)Ctrl+Z

Ans-(c)Ctrl+V

13. Which is not a part of an MS Word document?

(a)Microsoft Office button

(b)View option

(c)Quick access toolbar

(d)Start Menu button

Ans-(d)Start Menu button

14. To center the selected text, the shortcut key is

(a)Ctrl+C

(b)Ctrl+E

(c)Ctrl+U

(d)Ctrl+O

Ans-(b)Ctrl+E

15. Which is the following is not an option in Clipboard?

(a)Copy

(b)Paste

(c)Format painter

(d)Page setup

Ans-(d)Page setup

16. Which is not in MS word?

(a)Font

(b)Bold

(c)Magic tool

(d)Italic

Ans-(c)Magic tool

17. In where we can see the status of the document?

(a)Ribbon

(b)Title bar

(c)Status bar

(d)Menu bar

Ans-(c)Status bar

18. Go to beginning of a document, press

(a)End

(b)Home

(c)Num Lock

(d)Tab

Ans-(b)Home

19. Which is not an edition of MS Word?

(a)MS Word 2003

(b)MS Word 2007

(c)MS Word 2010

(d)MS Word 2020

Ans-(d)MS Word 2020

20. To print a document, press

(a)Ctrl+P

(b)Tab+P

(c)Alt+P

(d)Windows logo key+P

Ans-(a)Ctrl+P

21. Press___ to open the help Window in MS word document.

(a)F1

(b)F2

(c)F9

(d)F11

Ans-(a)F1

22. Zoom in and out button is available on

(a)Scroll bar

(b)Home tab

(c)View option toolbar

(d)Page layout tab

Ans-(c)View option toolbar

23. which One of the statement is incorrect?

(a)In MS word we insert pictures

(b)A mailing tab is in MS Word 2007

(c)MS word can check the spelling

(d)MS word cannot add highlights.

Ans-(c)MS word can check the spelling

24.In MS word we insert

(a)SmartArt

(b)Text Box

(c)Page number

(d)All of these

Ans-(d)All of these

25. A major step before taking print of the document is

(a)To save the document

(b)To set paper setting

(c)To see print preview of the document

(d)Both b and c

Ans-(d)Both b and c

26. The name of a word document displays in

(a)Ribbon

(b)Home tab

(c)Status bar

(d)Title bar

Ans-(d)Title bar

27. For Paste Special, the keyboard shortcut key is

(a)Ctrl+Alt+V

(b)Ctrl+Delete+V

(c)Ctrl+Tab+V

(d)Tab+Alt+V

Ans-(a)Ctrl+Alt+V

28. Who works with the standard Copy and Paste commands?

(a) Office Clipboard

(b) Paragraph dialog box

(c) View tab

(d) All of these

Ans-(a) Office Clipboard

29. What program is used in MS-Word to check the spelling?

(a) Research

(b) Word Count

(C) Set language

(d) Spelling and  Grammar

Ans-(d) Spelling and  Grammar

30. Who refer to numbers that are positioned slightly higher or slightly lower than the text on the line respectively?

(a) Subscript & Superscript

(b) Superiorscript & Subscript

(c) Subscript & Supriorscipt

(d) Superscript &  Subscript

Ans-(d) Superscript &  Subscript

31. A ____ is a visual representation of the information that you can quickly and easily create, choosing from among many different layouts, to effectively communicate your message or ideas.

(a)Table

(b)Smart Art graphic

(c)Clipart

(d)Header

Ans-(b)Smart Art graphic

32. Insert a _____ to illustrate and compare data in MS word.

(a)Header

(b)Footer

(c)Chart

(d)Hyperlink

Ans-(c)Chart

33. What is the blank space outside the printing area on a page?

(a)Margins

(b)Header

(c)Footer

(d)Clipart

Ans-(a)Margins

34. Which of the following is an example of page orientation?

(a)Subscript

(b)Superscript

(d)Landscape

(d)A4

Ans-(d)Landscape

35. What is the ghosted text or picture behind the content on the page?

(a)WordArt

(b)Clipart

(c)Watermark

(d)All of these

Ans-(c)Watermark

36. Which refers to back the object to one level or to all objects?

(a)Bring to front

(b)Send to back

(c)Align

(d)Rotate

Ans-(b)Send to back

37. Which include the selected text in the index of the document?

(a)Caption

(b)Indent

(c)Mark entry

(d)Table

Ans-(c)Mark entry

38. What is a note or annotation that an author or reviewer adds to a document?

(a)Comment

(b)Caption

(c)Header

(d)Footer

Ans-(a)Comment

39. View the document as it will appear on the printed page is

(a)Print layout

(b)Full screen reading

(c)Web layout

(d)Outline

Ans-(a)Print layout

40. View the document as it would look as a Web page is

(a)Print layout

(b)Full screen reading

(c)Web layout

(d)Outline

Ans-(c)Web layout

41. View the document as an outline and show the outlining tools is

(a)Print layout

(b)Full screen reading

(c)Web layout

(d)Outline

Ans-(d)Outline

42. What is used to measure and line up objects in the document?

(a)Ruler

(b)Gridlines

(c)Document Map

(d)Thumbnails

Ans-(a)Ruler

43. Press ___ for Switch to the next window

(a)Ctrl + Tab

(b)Alt + Enter

(c)Alt + Tab

(d)Ctrl + Enter

Ans-(c)Alt + Tab

44. Copy formatting from text by

(a)Alt+Shift+C

(b)Tab+Shift+C

(c)Ctrl+Shift+C

(d)F1+Shift+C

Ans-(c)Ctrl+Shift+C

45.Change the case of letters by

(a)Alt +F3

(b)Tab +F3

(c)Ctrl+ F3

(d)Shift +F3

Ans-(d)Shift +F3

46. Which is the following is not a type of page margin?

(a)Left

(b)Right

(c)Center

(d)Top

Ans-(c)Center

47. Background color or effects applied on a document is not visible in

(a)Web layout view

(b)Print layout view

(c)Reading view

(d)Print preview

Ans-(d)Print preview

48. What is place to the left of horizontal scroll bar?

(a)Ribbon

(b)View buttons

(c)Insert tab

(d)Indicators

Ans-(b)View buttons

49. From which panel you can insert Header and Footer in MS word 2007?

(a)Home panel

(b)Insert panel

(c)Format panel

(d)Review panel

Ans-(b)Insert panel

50. Press _____ to close a word document

(a)Ctrl+Q

(b)Ctrl+W

(c)Ctrl+C

(d)Ctrl+P

Ans-(b)Ctrl+W

You can read also

Aspirants, except these MS Word GK questions If you have any more questions which are important for Competitive examination, please share in the Comment box.

Leave a Comment

Copy link